Керівництво держави просто зобов’язане захищати інформаційний простір. Уже давно пора було закрити проросійські канали. Гроші – ось що є головною метою, тому потрібно позбавити можливості заробляти тих, хто підтримує інформаційну війну проти своїх же.

Таку позицію висловила журналістка Катерина Котенкова у своєму блозі.

«Після того, як зарили проросійські телеканали в Україні, багато хто почав обурюватися. І це зрозуміло. Аж дуже багато в нас жителів із проросійськими поглядами», - зазначила вона.

Котенкова наводить приклад: з 15 лютого Національна рада з електронних засобів масової інформації заборонила ретрансляцію телеканалу «Росія-РТР» у Латвії на рік. Голова ради написав у Твіттер, що ми своє інформаційний простір захищали й будемо захищати.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Чому ж у нас не повинні захищати наш інформаційний простір? Достатньо подивитися телеканал «Росія 1», там Україну постійно поливають брудом. Цей канал уже давно перетворився у символ безпардонної брехні», - говорить експертка.

Другий приклад: міністр іноземних справ Латвії Ринкевичс у ефірі московського телеканалу «Дощ» пояснив, що треба проводити чіткі межі між свободою слова та інформаційною війною.

«І це не тільки для балтійських країн, а й для України теж. Інформаційна війна, з неї все почалося і продовжують у тому ж дусі. І телеканали Козака – це тільки частина брехні в Україні. Чому люди готові продавати за копійки свою батьківщину. Про російських пропагандистів я взагалі мовчу. Це машини для брехні. Кажуть, що їм велять. Ось цікаво, коли режим Путіна почне падати, вони ж першими почнуть поливати його брудом?» - коментує Котенкова.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова розповіла, чи надовго і за рахунок чого зміцнюється українська гривня.

Також Котенкова сказала, що комуналка в лютому може вирости до 4 тис. грн.