В нелегкі часи найважче даються рішення. Перед Україною стоїть нелегкий вибір в зовнішній політиці, який неабияк вплине на подальші відносини з країнами. В ефірі програми «Що далі» на каналі «Знай 24» експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич висловив свою точку зору.

Експерт вважає, що Україна максимально залежить від рішень інших країн у зовнішній політиці. Вихід із цього – будувати власну політику.

Представник інституту стверджує, що без довгострокового планування будувати стосунки між сусідами неможливо, приводячи в приклад тісні зв’язки з Польщею, де працює багато українців.

«Тоді питання: навіщо Україні потрібна Польща в п'ятирічній перспективі, як що? Начебто просте питання, але в уряду на нього відповіді немає», - говорить спеціаліст.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тишкевич впевнений, що без середньострокових планів існують колосальні політичні ризики, тому в даній ситуації не можна аналізувати потенційні точки конфлікту.

За словами Ігоря, в Угорщині все зводиться до питання шкіл, але, якщо детально вивчити програмні документи угорського уряду, то стає зрозуміло, що економіка росте і будується національна «суверенна демократія», яка не зовсім схожа на ліберальну демократію французького зразка.

Тишкевич зауважує, що угорцям потрібні іммігранти, окрім угорської діаспори. Потрібно, щоб угорська діаспора, яка працювала в будь-якій країні була готова працювати й в Угорщині, оскільки угорці обмежені в джерелах міграційного впливу, а народжуваність низька.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт звернув увагу, що Олексій Навальний вигідний Володимиру Путіну.

Також Тишкевич пояснив соціальну природу контрабанди в Україні.