В Україні планують створити житлово-комунальну інспекцію. Але не для того, щоб українці почали менше платити за комунальні послуги. А для того, щоб держава контролювала якість надання послуг. Про це у своєму блозі на каналі Знай.ua зазначила журналістка Катерина Котенкова.

Вона пояснює: у Верховній Раді зареєстровані два законопроєкти - № 4403 та № 4404. Якщо їх приймуть, то в Україні з’явиться житлово-комунальна інспекція. Очільник Міністерства розвитку громад і територій Олексій Чернишов у ході форуму «Україна 30» сказав, що така інспекція стане арбітром у відносинах споживача з виконавцями послуг, і позитивний ефект від роботи інспекції отримає, у першу чергу, кінцевий споживач, пояснює журналістка.

Наприклад, інспекція зможе перевірити економічне обґрунтування тарифів на комунальні послуги і, головне, слідкувати за якістю цих послуг.

«Якось дуже багато пан Чернишов приділяє уваги якості послуг. Про зниження тарифів повторив тільки фразу Зеленського щодо зменшення тарифів на опалення в два рази. Словом, як завжди обіцянки. Але дуже хотілося б вірити, що така інспекція буде й справді захищати інтереси споживача», - коментує Котенкова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Вона зауважує: такий орган хотіли створити ще в 2019 році, але так і не створили. А от щодо зменшення платіжок за опалення, то міністр ЖКГ Чернишов про це заговорив вперше. Його позиція – енергомодернізація. Комплексна модернізація багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, як повідомляв раніше Знай.ua, Котенкова заявила, що тарифи зросли і будуть продовжувати рости.

Також вона прогнозує, що комуналка в лютому може вирости до 4 тис. грн.