Підвищення місця України в іноземних рейтингах є для чиновників самоціллю, замість того, щоб розвивати економіку.

Про це сказав економіст Олексій Кущ у своєму блозі “Чесний погляд на економіку”.

"У нас дуже люблять підвищувати рейтинги України у всіляких іноземних опитуваннях, іноземних рейтингах. Наприклад, легкість ведення бізнесу, конкурентоспроможність економіки. Складається таке враження, що підвищення по цих східцях, по цих рейтингових позиціях, це є для чиновників самоціллю. Тобто, не саме зростання економіки, не реальні поліпшення умов ведення бізнесу, а піднятися на дві сходинки, на три сходинки, випередити когось, наздогнати когось. Насправді, усі ці рейтинги досить умовні", - сказав Олексій Кущ.

Він відмітив, що зокрема Росія, у якої не ринкова економіка, в рейтингу по веденню бізнесу знаходиться вище за Україну в списку. Не дуже хороші позиції в рейтингах займає Китай, що не заважає йому розвиватися на 6-7% в рік. При цьому, чемпіоном по красивих рейтингах є Грузія, яка експортує вино і мінеральну воду.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

"Тому, ось ці усі рейтинги досить умовні, тому що можна створити абсолютно ідеальні, максимально спрощені умови ведення бізнесу на Місяці, але цими можливостями, на жаль, ніхто не скористається. І підприємства на Місяці ніхто не відкриє. Тому, треба шукати і покращувати реальні позиції країни, у тому числі, і на радарах інвесторів. Треба покращувати структуру економіки, підвищувати складність економіки, боротися із спрощенням і упущеністю, те, що зараз відбувається з нашою економічною системою. Тобто, займатися реальними речами, а не ось цими рейтинговими змаганнями", - підкреслив Кущ.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, розробки українців використовують Tesla і Google.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку політтехнолога, кримінальні процеси в Україні не пов'язані із зростанням рейтингів.