Заступник голови Агентства з розшуку і менеджменту активів (АРМА) Володимир Павленко в ефірі програми «Романенко. Беседы» розповів, які функції виконує відомство.

«АРМА виконує дві функції – це розшук, про який мало хто знає, тому що це непублічна сторона роботи, і менеджмент активів. Менеджмент полягає в тому, що АРМА бере на себе управління активами, які арештовані в кримінальних провадженнях і передані в АРМА. Не всі арештовані активи передаються в АРМА», - сказав він.

Павленко прокоментував розповсюджену думку, що АРМА – це орган, який може законно віджати вашу власність.

«Оці всі історії, які тиражуються і розповсюджуються, про те, як АРМА відрейдерила чуже майно, мали місце, на жаль. Але вони мали місце, коли тут були інші керівники. Зараз за весь час, поки ми тут працюємо, жодного такого випадку в принципі не було», - запевнив заступник голови АРМА.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, чинне керівництво АРМА не підтримує і засуджує ті методи, якими керувалися колишні посадовці.

«Але це пов’язано з особистостями, і особистості окремі повинні за це нести свою індивідуальну відповідальність. Але це жодним чином не стосується органу в цілому. Бо, виходячи з такої логіки, можна забрати всі повноваження в Окружного адміністративного суду, Печерського районного суду, Генеральної прокуратури… Тому що вони роблять якісь дії, які на думку громадськості є некоректними. І це дійсно так, але це ж не означає, що орган треба каструвати і позбавити його повноважень.

Те, що було раніше, лишилося в минулому, і зараз цього немає. І ми говоримо про послідовну реформу не самого лише органу, але й законодавства, яким цей орган керується», - заявив Павленко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Янченко розповіла, як АРМА займається рейдерством квартир.

Також вона заявила, що закон про медіа навряд чи потрапить у порядок денний.