Агентство з розшуку і менеджменту активів (АРМА) виконує дві функції, які вказані в його назві – розшук і управління майном злочинців.

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів заступник голови АРМА Володимир Павленко.

«Йдеться не тільки про майно корупціонерів, а в принципі про майно, отримане злочинним шляхом. Не всі злочини є корупційними. До нас потрапляє в тому числі майно злодіїв, а також інших осіб, які не тільки корупціонери. Наші дві задачі вказані прямо в назві Агентства – розшук та менеджмент. Це є різні функції, які між собою не пересікаються», - каже він.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Павленко пояснив, чим АРМА відрізняється від Національного антикорупційного бюро України.

«НАБУ – це правоохоронний орган. У них є функція слідства. У них є слідчі, вони можуть здійснювати процесуальні дії. Вони керуються кримінально-процесуальним кодексом. У нас – закон про АРМА, ми не правоохоронний орган. Ми орган, який здійснює розшук та управління активами. Фактично ми є сервісним органом. Ми допомагаємо поліції, НАБУ, ДБР, СБУ, прокуратурі, яка здійснює процесуальне керівництво, знайти актив. Тобто до нас звертаються із запитами, ми шукаємо, надаємо цю інформацію їм, і вони далі вирішують, цей актив арештовувати в суді чи не арештовувати. Якщо вони його арештовують, далі вони вирішують – передавати його нам чи не передавати», - сказав заступник голови АРМА.

За його словами, Агентство розшукує активи у всьому світі, проте управляти може лише тим майном, що знаходиться на території нашої держави.

«Давати інформацію про активи ми можемо і за кордоном, тобто шукати ми можемо скрізь. Ми можемо звертатися до аналогічних АРМА в інших країнах, і вони нам також допомагають шукати. Але управляти ми можемо тільки тим майном, яке знаходиться на території України. Тому після того, як ми надали цю інформацію правоохоронним органам, вони частину цього майна можуть арештувати і передати нам. Або просто, навіть нас не питаючи, вони можуть щось арештувати і передати нам. І те, що нам передають – цим ми управляємо», - резюмував Павленко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Янченко розповіла, як АРМА займається рейдерством квартир.

Також вона заявила, що закон про медіа навряд чи потрапить у порядок денний.