Як в Україні використовується майно, на яке був накладений арешт?

Про тонкощі цього питання в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає заступник голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимир Павленко.

«Припустимо, йдеться про земельну ділянку. Як її використовувати? Це залежить від її цільового призначення. Якщо ділянка визначена під будівництво - значить, на ній потрібно будувати. Наприклад, я на конкурсі вибираю управителя. Але для будівництва йому потрібна хоча б пара мільйонів доларів. А якщо арешт буде скасований, то і ділянку, і все, що на ній побудовано, доведеться повернути власнику», - пояснює він.

Таким чином, вкладені гроші будуть втрачені. Будь-які інвестиції в таку ділянку нічим не застраховані. Вести справу на таких умовах мало хто погодиться. Хіба що, зауважує Павленко, там можна поставити шезлонги та загоряти.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

«Заробляти на таких ділянках можна, якщо вони, так би мовити, в робочому стані, і не вимагають додаткових інвестицій. Свої інвестиції можна застрахувати, але за замовчуванням такої можливості немає. У будь-якому випадку, частина доходу доведеться віддавати державі. Отже, АРМА може або продати заарештований актив, або нічого з ним не робити. Але нічого не робити ми не можемо - тоді у нас вийде невиконання рішення суду», - каже гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Володимир Павленко назвав вартість утримання АРМА.

Також він обґрунтував необхідність реформи цього відомства.