Для того, щоб краще працював орган треба змінювати законодавство. Таку точку зору висловив в ефірі програми «Романенко. Бесіди» заступник голови АРМА Володимир Павленко.

На його думку, АРМА повинно працювати ефективно, продовжуючи роботу правоохоронних органів.

За словами заступника, є звинувачений, провину якого не довели в суді та немає вироку, але є вмотивована підозра, що ця людина має відношення до злочину. Не він повинен заробляти незаконно гроші з активів, а держава. Якщо людина невинна, то майно повертається, а гроші, які на цьому заробила установа – ні. Така методика працює у всьому світі, її головна мета: людина, яку підозрюють не повинна заробляти на активах.

Павленко пояснює, що вони не вирішують, чим управляти, а прокуратура і суд з'ясовують чи є підстави, що це майно можна передати в АРМА.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Держслужбовець скаржиться, що, зазвичай передають непотріб і вони не знають, що робити з цим. Співробітники наполягають змінити законодавство, де будуть запитувати що робити з майном та яке майно можна продавати.

Павленко наголошує, що ці комплексні зміни треба зробити, не дивлячись на те, що їх багато. Агентство агітує прийняти законопроекти, але депутати не підтримують на голосуванні. Антикорупційний комітет не звертає уваги.

«Депутати самі вирішують, який закон вони хочуть прийняти, не питаючи навіть про це нашої думки. Це нонсенс. Реформувати АРМА без АРМА – це нонсенс», - підсумував Павленко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Володимир Павленко назвав вартість утримання АРМА.

Також він обґрунтував необхідність реформи цього відомства.