Під час виборів 1999 року Наталія Вітренко мала скласти конкуренцію Олександру Морозу – таким був проєкт Олександра Разумкова.

Про це повідомляє у програмі «Культ особистості» історик і політолог Кость Бондаренко.

Не один експерт сьогодні вважає, що Наталія Вітренко – проєкт покійного на сьогодні помічника президента Олександра Разумкова. Олександр Мороз становив певну загрозу. Але чому для її ліквідації Разумков обрав саме Вітренко?

«Все-таки Вітренко була харизматичною, розумною, із специфічними поглядами жінкою», – коментує цей вибір Бондаренко. Відзначається, що вона мала також високий потенціал, який і помітив Разумков, а також багато прибічників, що стало вирішальним у цьому питанні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Бандаренко називає вихід Наталії із соціалістичної партії та її участь у виборах 1999 року серйозним ударом по кар‘єрі Мороза.

Далі політолог пояснює, яку ж загрозу насправді представляв із себе Мороз – ймовірність перемогти Кучму в другому турі. «Тому потрібно було будь-якими силами не допустити його в другий тур. Ось на це була зроблена ставка технологів в 1999 році», – підсумовує експерт. У цьому плані особливо важливу роль відіграла «Канівська четвірка», яку Бондаренко називає капканом для Мороза.

Нагадаємо, Бондаренко оцінив стратегію політики Кравчука та її наслідки.

Раніше Знай.uа повідомляв те, хто і навіщо привів Тимошенко в політику.