Рішення влади про розширення повноважень Юрія Вітренка показало, що в Україні немає парламентаризму.

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив український профспілковий і політичний діяч, народний депутат Михайло Волинець.

«Таке враження, що парламент вже нічого не значить. Є президент, є в нього «слуги», є опозиція, з якою можна просто не рахуватись, є в нього Кабінет міністрів і силовики. І там хтось на Банковій, можливо, не сам президент, буде вирішувати, що робити в країні. Парламентаризму, вважай, що вже немає», - вважає експерт.

Він нагадав, що Вітренко в «Нафтогазі» отримував величезні премії, збагачуючись за рахунок українців і української промисловості.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Але ж коли його пропонували на посаду першого віце-прем’єр-міністра України – міністра енергетики, стало зрозуміло, що ця людина не підходить і не достойна займати такий величезний у державі пост. Тому що енергетика лежить як фундамент в основі всієї промисловості України», - каже Волинець.

Нардеп розповів про маніпуляції навколо призначення Вітренка. За його словами, голова енергетичного комітету Андрій Герус намагався сфальшувати проект постанови і не вказав, що комітет не підтримав Вітренка до розгляду в парламенті. І Волинець звертав на це увагу голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

На думку експерта, домовленості щодо призначення Вітренка були на всіх рівнях. І навіть прем’єр-міністр Денис Шмигаль був у цих домовленостях з самого початку, незважаючи на чутки про те, що Вітренко має намір стати наступним главою уряду.

Депутат вважає, що Вітренко став лузером, тому що показав свою повну некомпетентність від самого початку. І його рішення щодо видобутку урану в Україні можуть призвести до екологічної катастрофи.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Землянський розповів, чи потрібно повернути «Нафтогаз» державі.

Також Землянський розповів, чим заповнені газові сховища в Україні.