Колони Російської Федерації проходять на територію окупованої Луганської області повз офіційні контрольно-пропускні пункти, що говорить про військовий, а не гуманітарний компонент. Дані українського розвідувального товариства підтверджує місія ОБСЄ.

Так у своєму блозі стверджує Дмитро Снєгирьов, політичний експерт і співголова ГІ «Права справа».

Проходження російської колони техніки на українські окуповані території – це справа, яка збентежила не лише наших співгромадян, але й західних партнерів.

«Представник США в ОБСЄ говорив, що ця колона, яка пройшла на лінії умовного кордону України і РФ, викликала стурбованість», - зазначає Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Описуючи ситуацію, експерт звертає увагу на такі деталі, як вимкнений телефонний зв’язок на території 9-ти районів Луганської області. Очевидно, це справа рук спецслужб «ЛДНР». Мета заходу – унеможливлення витоку стратегічно важливої інформації про пересування ворожої колони та зміну її дислокації. Тим не менш, інформацію висвітлили ЗМІ на кількох провідних каналах, після чого бойовики виголосили заборону місії ОБСЄ продовжувати роботу на кордонах, у тому числі КПП Ізварино та Должанський.

Отже, подальшу зміну дислокації колони РФ по Луганській області вони теж старатимуться приховати.

«Відбувається так звана ротація відпускників», - каже Снєгирьов.

Він пояснює, що одні заїжджають на окуповані райони, інші, чий термін служби підбіг до кінця - виїжджають.

Снєгирьов також ділиться й іншими цікавими подробицями. Однією такою є інформація про проведення командно-штабного навчання на території Донецької та Луганської областей. Це повідомляє ГІ «Права справа» та підтверджують спостереження ОБСЄ. У саханівсько-первомайському напрямку зафіксовано випадки порушення тиші, яких нараховується приблизно 130. Надходить інформація й про роботу російського РЕП.

«Весь комплекс інформації, яка дається на загал з окупованих територій Донецької і Луганської областей, знайшов своє підтвердження», - підсумовує Снєгирьов.

Нагадаємо, політолог розповів, як покращити роботу українських спецслужб.

Раніше Знай.uа повідомляв те, що Снєгирьов прокоментував роботу українського розвідтовариства.