Вирок одеському активісту Сергію Стерненку не є політично мотивованим.

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Такого роду подія не могла не бути використана радикальними колами для того, щоб набрати якісь політичні бали в радикальному середовищі нашого радикалізованого суспільства», - каже нардеп.

За його словами, протести і незадоволення громадськості вироком суду були прогнозовані. Але Гетманцев не розуміє моральну основу акцій на підтримку Стерненка.

«У відкритому судовому засіданні розглянуто справу на підставі слідства, яке мало не 5 років тривало. Справа, яка містить докази вимагання та знущань над людиною, викрадення людини... Ну, напевно, не найкраща підстава для того, щоб звинувачувати кого-небудь в будь-якому політичному переслідуванні. Тому що є жертва, є докази, досить все прозоро», - констатує експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Депутат вважає, що аргумент політичної мотивації цієї справи звучить досить дивно.

«Будь-яке вимагання, будь викрадення людини, незалежно від того, чи було воно політично мотивоване, має припинятися досить жорстко», - заявив Гетманцев.

Він не розуміє, чому протестувальники прийшли саме під Офіс президента.

«А що повинен зробити президент? Він повинен набрати суддю і сказати: «Не можна так чинити зі Стерненком»? Або набрати апеляцію і сказати: «Негайно прийміть до розгляду і скасуйте цей вирок»? Що повинен зробити президент в рамках своїх повноважень, якщо ті ж самі люди, які зібралися, нібито виступають за європейські цінності? До речі, з приводу Венедіктової я теж не згоден. Тому що підозру пред'являла не Венедіктова. Я взагалі не розумію претензій тут до влади. Я не розумію претензій і до судді, тому що суддя просто виконує свою роботу. Але до президента – це взагалі якийсь сюр», - обурився нардеп.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Порошенко фінансував акції на підтримку Стерненка.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Друзенко розповів про основні причини резонансності вироку активісту Сергію Стерненку.