Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев зізнався, що він не любить платити податки і що любити їх - це збочення.

Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Любити податки - це збочення, напевно. Я не люблю податки, я вам зізнаюся чесно. Я не люблю платити податки і ще вам зізнаюся, що на податках кар'єру політичну побудувати неможливо. Тому що податки мінусують твій рейтинг. Але з іншого боку, я хочу людям донести прописну істину. Яку чомусь ми за 30 років, може навіть не 30 років, може бути навіть за 100 років - ще з 1917 року, забули чомусь. Що податки - це є основа добробуту держави. І якщо ми з вами не платитимемо податків, якщо ми не стягуватимемо податки чесно, справедливо, з усіх, то яке право ми маємо з вами ставити питання про зарплату лікарів. І яке право ми маємо взагалі їх утримувати у нас в країні", - сказав Данило Гетманцев.

Він відмітив, що вони від'їжджають на великі зарплати і правильно роблять, якщо їм платять в середньому 9 тис. по галузі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Замість того, щоб змусити платити податки торгівлю, імпортерів, які провозять контрабанду, алкоголь, зерно, ліс, бурштин, гральний бізнес, і багато-багато ще можна загинати пальців. Так замість того, щоб їх змусити платити податки - ми з вами фактично перекладаємо ці проблеми на плечі бюджетників і соціально незахищених верств населення", - додав чиновник.

За його словами, в країні неправильно працює перерозподіл - бідні стають ще біднішими, а багаті збагачують себе не ділячись і не віддаючи частину свого доходу на утримання того, чим користуються.

Як повідомляв Знай.ua, на думку нардепа, збереження експортних мит на брухт забезпечить Україні мільйонні надходження до держбюджету.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Поляков відмітив, що субсидія - це не допомога населенню, а лише відстрочення виплати закладеної суми.