В Україні працюють над створенням власної бойової безпілотної техніки.

Про це сказав останній президент ДП “Антонов” Олександр Лось в ефірі “Романенко Бесіди”.

"Я дозволяю собі стверджувати, і в спілкуванні з професіоналами знаходжу підтримку, професіоналів я маю на увазі з повітряних сил, що звичайно ж, замість того, щоб кидатися в розробку власної пілотованої техніки, з чим я щиро сперечався ще в 2015 році (не тому, що я лежу на шляху прогресу, а тому що Україні це невигідно)... А ще з 2015 року я стверджував і сьогодні ухвалюю практичні кроки до того, що нам треба займатися саме оперативно-стратегічним компонентом, безпілотним і автономним", - сказав Олександр Лось.

Він відмітив, що вже до сьогоднішнього дня стався перехід, просто від тактичних безпілотників, які літають над фронтом і бомблять легкі цілі.

"А вже йдеться про те, що треба боротися в повітрі - те, що я і говорив. Якщо у супротивника серйозний важкий швидкий безпілотник, який може працювати вже по повітряних цілях, то Україна зобов'язана мати такий же компонент. Нам нічого іншого протиставити", - додав Лось.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За його словами, нам жодна країна не продасть таку техніку, тому треба її виготовляти самостійно.

"Скажу відверто, що зараз я безпосередньо знаходжуся у витоків цього процесу - створення саме подібного класу авіаційної бойової техніки. З тим, щоб нам було що протиставити в повітрі. Тобто, це завдання саме боротьба з собі подібними літальними апаратами. Вже не йдеться про якісь там повільно літальні легкі цілі, а йдеться саме про, для когось це середній, для когось це важкий клас. Озброєний клас, природно. Тобто, якщо на нас насуватиметься... Рій безпілотної техніки, а якщо цей рій навіть складається з 5-6 машин, то це вже рій, то вірогідність того, що хоч би один такий проникне в наш повітряний простір і завдасть величезного збитку - ця вірогідність наближатися до одиниці", - підкреслив Олександр Лось.

Як повідомляв Знай.ua, авіаконструктор розповів, скільки "вигребла" команда Абромавічуса з "Антонова".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник заявив, що з 2015 року "Антонов" не випустив жодного літака.