Україні потрібно переходити на інші види палива і транспортувати через ГТС до Європи біо- та синтезметан.

Про це сказав голова наглядової ради Асоціації Біоенергетиків України Володимир Майстришин у програмі “Романенко Бесіди”.

“Після підписання угоди про асоціацію у нас мають виконуватися певні норми щодо викидів у довкілля. І тому ми маємо обов’язково впроваджувати технологію зеленого так званого переходу… Ми маємо цю газову трубу начиняти іншими видами палива, які утворюються в атмосфері і джерелом цього палива є сонце. Це можуть бути сонячні батареї, це можуть бути вітряні. Це може бути рослинництво, яке сьогодні в Україні поширене і його треба переробляти на біометан. На біометан, на синтезметан”, - сказав Володимир Майстришин.

Він зазначив, що біометан має біологічне походження, а синтезметан - це той же СО2 і водень, і при температурі його можна знову перетворити на СН4.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Тобто, можна знову зробити з нього метан. І Європа сьогодні доплачує за такий продукт. І ми могли б цей біо- і синтезметан транспортувати по своїй газовій трубі в ту ж саму Європу. Або налагодити систему обліку його тут досконало і споживати і мати певний зиск від цього”, - додав експерт.

За його словами, Росія буде прокачувати ще менше газу через ГТС.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Землянський розповів, чи потрібно повернути Нафтогаз державі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Котенкової, тарифи збільшились і продовжать зростання.