У березні українців очікує зростання цін на продукти харчування. Про це у своєму новому випуску програми «Суть подій» на YouTube розповіла журналістка Катерина Котенкова.

«Найбільше за минулий рік подорожчали курячі яйця, і це, за словами експертів, ще не кінець - перед Великоднем слід очікувати нового витка цін на цей продукт. Про це повідомили аналітики асоціації "Український клуб аграрного бізнесу"», - заявила Котенкова.

За її словами, подорожчання слід чекати і на соняшникову олію, і на молоко, і на хліб.

«Серед причин - подорожчання кормів для домашньої худоби, а також птиці, відсутність пільг на електрику і т.п. А ось серед прогнозів - подальше подорожчання зернових культур, які є основним видом корму в фермерських та домашніх господарствах», - додає вона.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, Котенкова впевнена, що до Великодня, за оцінками аналітиків, підніметься ціна і на м'ясо.

«Свинина буде коштувати від 130 грн за кілограм, а курятина (філе) подорожчає на 5 гривень щодо сьогоднішньої ціни», - резюмує вона.

Нагадаємо, раніше Знай.ua передав слова Котенковою про те, що з 1 липня мінімальну пенсію збільшать на 85 грн.

Також Котенкова заявила, що нова реформа не вирішить проблему, криза пенсійної системи так і залишиться.