Один з найактивніших українських юристів, які ведуть соціальні мережі на юридичну тематику, нагадав про нові правила виклику швидкої допомоги.

Він зазначив, що нещодавно ходив на МРТ і перейнявся медичною тематикою. Перше правило полягає в тому, що "швидка" повинна приїхати протягом десяти хвилин при критичному виклику, коли людина знаходиться в критичному стані і вимагає негайного втручання. Це стосується відсутності дихання, неефективного дихання і ознак масивної крововтрати або кровотечі.

Наступне правило пов'язане з екстреним викликом-серйозний стан , який вимагає оцінки ситуації і транспортування. В такому випадку швидка допомога повинна прибути не більше ніж за 20 хвилин.

"До цієї категорії медики віднесли: порушення свідомості; ознаки кровотечі; ознаки гострого коронарного синдрому; ознаки гострого мозкового інсульту; розлади дихання; інші скарги і ознаки, визначені як екстрені відповідно до переліку причин звернень і скарг про необхідність надання екстреної медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У разі, якщо людина потребує огляду медичним працівником, однак відстрочка цього огляду не призведе до погіршення стану здоров'я, виклики будуть перенаправлені до сімейних лікарів, а "швидка" може приїхати протягом чотирьох годин, якщо не має потрібні в перших двох категоріях.

І четверте правило стосується непрофільних звернень щодо хворих, чий стан не є невідкладним. Тому консультація пацієнта може бути проведена по телефону. Або ж людину переведуть до сімейного лікаря.

"З одного боку є можливість допомогти людям в найбільш важкому стані, а з іншого, яка ймовірність, що людина викликає швидку ставить правильний діагноз або точно назве симптоми? А як ви вважаєте?", - написав Моргун у публікації.

Нагадаємо, стань ФОПом: юрист попередив, що очікує за несплату податків із заробітків в Інтернеті

Як повідомляв "Знай.ua", навіщо потрібні ріелтори - юрист розповів, за що з українців "деруть" гроші

Знай.ua писав, український юрист розповів про санкції за поцілунки в публічних місцях: 10 років в'язниці і тисячні штрафи