Щоб збільшити потік інвестицій в Україну, потрібно провести судову реформу.

Про це сказав топ-менеджер, колишній керівник Carlsberg Ukraine та “Київстар” Петро Чернишов у програмі “Суб’єктивно” з Янікою Мерило.

"Forbes сказав, ми за 2020 рік визнали трьох кращих менеджерів України. Ти їх всіх знаєш, для нашого березневого номера. Візьми у них інтерв'ю. Ось, я взяв... Одне з питань інтерв'ю, вого було таке. Кожному, причому, незалежно інтерв'ю бралося по зуму, у кожного індивідуально. Яку одну реформу треба зробити в Україні, для того, щоб різко збільшити потік інвестицій в Україну. Судову. Всі троє сказали, не змовляючись, судову. Тому що настільки очевидно. І вона вперто не робиться. Всі спроби її зробити - вони вмирають", - сказав Петро Чернишов.

За його словами, в Естонії ця реформа відбулася і суд сприймають на рівні з судами інших країн, зокрема, з німецьким.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"А коли говорять український суд - це все якісь розрулювання, рішалово якесь, якісь там корупції. Це викликає почуття недовіри, як мінімум. Іноді почуття сміху викликає. І тому інвестори, вони ж розуміють, що інвестиції іноді можуть виявитися потім в суді. За ними різні розбірки. І в українському суді це все дуже погано", - підкреслив Чернишов.

Як повідомляв Знай.ua, Чернишов відзначив, що основа української національної ідеї - це справедливий суд.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Макаренка, митниця потопає в корупції.