В ефірі програми «Романенко. Бесіди» засновник Київської школи державного управління Віктор Андрусів розповів, які соціальні групи зібралися в суботу на протестах під Офісом Президента України.

«Взагалі, якщо бути відвертим це український Фейсбук. Відразу скажу, я не просто людина, яка може багато говорити про протести я людина яка організувала сотні протестів. І от людей, яких я бачу, я всіх їх дуже добре знаю, я з ними виріс, я розумію їх емоцію. І ця група, на мою думку - це фейсбуківський київський клас», - розповідає Андрусів.

Він вважає, що названий ним клас завжди показує свою мізерну роль на виборах. Зокрема він відмічає, що зараз в організації протестів бере участь Роман Сініцин, який був раніше політтехнологом партії «Голос» на київських виборах. При цьому зараз він вже позбувся політичного маркера, а виступає просто як обурена людина.

«Суть в тому, що це я трактую, як якусь таку індульгенцію. Ти обурився, ти не знаєш, що робити - ну піди сходи на Банкову. Виходить, що ти якось розрахувався сам з собою. Тебе щось гризло - ти сходив на Банкову, ти там покричав, потримав плакати, поштовхався з поліцією, потім написав пару сотень гнівних коментарів. І, в принципі, ти щось зробив, ти не стояв осторонь», - каже Андрусів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він зазначає, що при цьому, ці люди після активних дій у протестах все одно завжди повертаються додому у своє нормальне життя і продовжують працювати, вирішувати свої клопоти і чекати, поки хтось інший не організує щось більше і якось не вирішить ситуацію.

«Мені здається це психотип людей, які так діють. Вони, незважаючи на те, що постійно виходять на протести, вони ні в що більше ніколи не організовуються», - резюмує Андрусів.

Раніше Друзенко заявив, що Зеленському потрібно показати один справедливий кейс, щоб бути на коні.

Також Охотін висловився про справу Стерненка: «Який може бути результат засідання, якщо суддя не любить ідеологію людини, яку судить?».