Виникає важливе питання: Чи чекати зараз Україні допомоги від США та ЄС?

Своєю думкою щодо цього питання поділився політичний і військовий експерт Олександр Мусієнко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«З США у нас зараз хороша взаємодія. Незалежно від того, як там міняються президенти, республіканці при владі чи демократи - підтримка є», - запевняє експерт.

Він стверджує, що цього року Україна отримає довгоочікувану військову допомогу. Взагалі співпраця держав відбувається на багатьох рівнях, зокрема Мусієнко відзначає важливість проведення спільних військових навчань. Окрім цього, важливим досягненням є налагодження офіційного надання інформації розвідки.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Мусієнко відзначає, що все це досягнуто завдяки наданню Україні статусу «партнера з розширеними можливостями» НАТО. Тим не менш, все ще залишаються відкритими певні питання, що заважають відносинам України з США.

Зокрема, йдеться про «вагнеровців», чия історія досі не отримала належного розслідування. «Якщо планується спільна спецоперація, але відбувається витік інформації - ми втрачаємо довіру», - констатує експерт. Серйозність цієї ситуації відчуває не лише український бік, але й американці. Окрім ускладнення українсько-американських відносин, цей момент шкодить налагодженню партнерства з Туреччиною.

«Коли представники НАТО приїжджають до нас, то неофіційно говорять: боріться з витоками, які тут відбуваються, з російською агентурою - тоді й довіри до вас буде більше», - підсумовує Мусієнко.

Нагадаємо, Карижський розповів про труднощі України у сфері торгівлі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що газотранспортна система перестала бути козирем України.