Громадська організація «Ліга антитрасту» не змогла з використанням маніпулятивної інформації втягнути Антимонопольний комітет України в боротьбу проти сектору «зеленої» енергетики та іноземних інвесторів.

Про це повідомляє Асоціація сонячної енергетики України у Facebook, коментуючи заяву голови АМКУ Ольги Піщанської про те, що жодних підстав для пошуку монопольних та інших зловживань в секторі «зеленої» енергетики немає.

«Чергова атака на ВДЕ генерацію з боку так званих "активістів" закінчилася провалом», - вказали в АСЕУ.

Вони підкреслили, що скаржитися на сектор зеленої енергетики в Антимонопольний комітет України - це як мінімум смішно. Адже на сьогодні частка відновлюваної енергетики на ринку становить лише 8 %.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Не кажучи й про те, що інформація, яку розповсюджували "скаржники", спотворювала чинне законодавство та знецінювала всі досягнення ВДЕ», - підкреслили в асоціації.

Як повідомлялося, 2 березня голова АМКУ Ольга Піщанська заявила, що поточна ситуація в секторі відновлюваної енергетики наразі не вказує на наявність причин для початку будь яких розслідувань чи перевірок, оскільки частка такої енергетики в енергосистемі дуже мізерна.

Раніше Українська вітроенергетична асоціація повідомляла, що ГО "Ліга антитрасту" поширює неправдиву інформацію щодо "зеленої" енергетики в інтересах підприємств, які прагнуть отримувати струм на пільгових умовах та мати надприбутки за здійснення махінацій на ринку електричної енергії.

Як зазначають експерти, серед лобістів пільг на струм для промисловості є компанія «Інтерпайп», яка з літа 2020 року просуває в законодавстві термін «зелена металургія» для того, щоб отримати знижку для себе, водночас дискримінуючи таким чином інші підприємства.