Влада припускається грубих помилок за рахунок платників податків, однак неугодних людей, які вказують на них, вважає «ворогами». На цьому під час програми «Діалоги з Макаренком» наголосив тележурналіст, актор і сценарист Петро Мага. Зокрема, йшлося про причини та наслідки закриття низки телеканалів.

«Сказав же пан Аваков: не плутайте людей, які працювали на каналах, з пропагандистами, які до нас приходили (на програми – Ред.). Якщо приходить людина і говорить нісенітницю, шкідливу для української держави – будь ласка, тут поряд є чудова адреса на Володимирській, 33. Беріть за ручки, тягніть туди і працюйте. Прийшла людина, почала хвалити російську вакцину. Все, продався москалям! Бо це відбувається у тебе в програмі», - відповідає він на запитання ведучого Анатолія Макаренка.

Гість студії переконаний, що головним критерієм для діяльності мають бути дух і буква закону, а не політична доцільність.

«Я з сумом дивлюся на отих всіх людей, які бурно-одобрямно реагують на невіглаські рішення… Порозганяти конституційний суд – всі кажуть: «Ура, правильно!». Може, він і поганий. Але є закон. Закрити канали! – «Ура, правильно!». Може, вони й погані. Але є закон! Можна йти по букві закону, щоб у мене, думаючої людини, не було відчуття, що я живу в державі «бєспрєдєла»?!» - запитує Мага.

Він прямо вказує на подвійну мораль вітчизняної політичної еліти.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

«Коли я пхав їх носом на програмі в деякі речі, мені так і не дали відповіді. Скажіть, будь ласка, хто привіз пана Бальчуна на Укрзалізницю? Хто оплачував йому перельоти туди й назад до Польщі, його перебування тут, його харчування, проживання, переміщення у службових машинах? Це обов’язково мав бути представник рок-гурту з Польщі? Ай, не вийшло! Ну, вибачте, будь ласка!.. А можна дізнатися, у скільки це обійшлося державі?», - ставить питання ребром Петро Мага.

Він порівнює такі експерименти з дитячою грою в пасочки за державний кошт.

«Провели реструктуризацію міністерства й об’єднали сім’ю, молодь, спорт, культуру і туризм в один пакет, я кажу: «Цього не можна робити!». Проходить кілька місяців, і з усмішкою Чеширського кота мені кажуть: «Ми визнали свою помилку». Перша реструктуризація обійшлася близько 100 млн гривень і зворотна, напевно, стільки ж. За рахунок людей вони бавляться в пасочки!», - інформує Мага.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що тим часом досі не звинувачено тих, хто підготував ґрунт на сході для агресії з боку РФ, - Снєгирьов.

Стало відомо, що олігарх Пінчук відстоює російський проект реконструкції Бабиного яру – політолог.