Україна і українське суспільство виявилися заручниками між олігархічними кланами, зовнішніми кредиторами і структурами, які лобіюють їх інтереси. Тому призначення послом Маркаровой визначає векторні напрямки нашої країни. Про це економіст Олексій Кущ розповів у своему новому блозі на Youtube.

«Посол України в США – це та людина, яка в тому числі впливає на зовні політичні тренди, на економічні тренди розвитку України. Що б ми хотіли бачити, і які б ми хотіли бачити дії від нашого посла у Вашингтоні», - питає експерт.

Україна повинна зайняти позицію, яка буде відповідати потенціалу нашої країни. Відновлення геополітичної суб'єктності для отримання економічних бонусів. Один з найбільших торгових дефіцитів зафіксований саме в торгівлі з Америкою. Україна закуповує у США широку лінійку товарів, при цьому у нас немає ніяких можливостей продавати свої товари на американському ринку.

«Боязкі спроби наших компаній продавати метал натрапили на те, що у адміністрації Білого дому були введені спеціальні мита в розмірі 25% на імпорт металу і продукції з металу. Американці, вводячи ці мита, особливо не озиралися на регламенти Всесвітньої Організації Торгівлі, на спеціальні процедури, які забороняють вводити жорсткі обмежувальні заходи», - сказав економіст.

Таким чином, одне з основних завдань українського посла в США повинно бути спрямоване на зняття несправедливих мит щодо українського металу і для відкриття більш широкого ринку українських товарів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua раніше повідомляв, що іпотека повинна бути доступною для всіх українців без виключення.

Також Олексій Кущ розповів, чому економіка знань та наукові інновації стануть запорукою виходу з кризи.