Пора перестати призначати в Україні на головні державні посади некомпетентних людей. Свою думку з приводу цього питання у програмі «Діалоги з Макаренком» висловив Петро Мага, народний артист України, відомий телеведучий та актор.

Для ілюстрації свого твердження Петро Мага навів у приклад фрагмент з кінофільму, де після революції з ідеологічних міркувань на державних посадах опинилися не зовсім компетентні кадри.

«Розумний “правильний” більшовик каже працівнику царської митниці: «А ви б його навчили, пане хороший!», - згадує гість програми. Але його обурює сам факт цього прохання: чому професіонали повинні дотягувати до свого рівня некомпетентні кадри? На думку Петра Маги, кожен повинен займатися тим, у чому він професіонал, саме для цього існує фахова спеціалізація.

Обурюється Петро Мага і з приводу того, що зараз головні державні посади займають люди, чий фах стосується зовсім інших сфер діяльності. «Раніше казали, що на провідні пости в державі не можна брати родичів, кумів. А нині з меж одного телевізійного шоу все керівництво держави», - коментує він ситуацію в країні. Мовляв, таке керівництво державою виглядає радше як 5-літнє тренування.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щоб змінити ситуацію в державі, щоб на чільних посадах були професіонали, він радить зібрати раду старійшин, але в жодному разі не наглядову раду. Мага ділиться неприємною інформацією з власного досвіду про ціну таких рад.

Нагадаємо, відомий український актор розповідає про вимирання культури і сіл.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, розвитку України, на думку Петра Маги, шкодить низький рівень культури серед державних посадовців.