Україна переплачує великі кошти іншим державам, оскільки остерігається російського вторгнення. Країна не може позичати за низькою відсотковою ставкою. Деталі розкрив Олексій Кущ у своєму блозі на Youtube.

За словами економіста, ця правда застосовувалась з метою маніпуляції. У світі зараз повсюди низькі нульові процентні ставки. Також, велика кількість країн бере в борг навіть маючи негативну прибутковість. У зв’язку з війною та іншими ризиками, Україна сплачує під 7% річних. Попри війну в Нагірному Карабасі й членство в митному союзі, Вірменія оплачує під 3,8 %.

Економіст каже, що Україна більше платить величезні відсотки, аніж борг. Причини таких переплат мають шукати правоохоронці. Держава переплачує 3%.

«Три відсотки на 1 млрд. доларів – це 30 млн. доларів на рік. Якщо ми беремо випуск українських єврооблігацій в розмірі 2 млрд., це означає близько 60 млн. доларів на рік, як правило єврооблігації випускаються на термін від 10 до 15 років, тобто за 10 років це виходить 600 млн. доларів», - розповів експерт.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Кущ заявляє, що інвестиційні банкіри та фінансові спекулянти мають неабиякий вплив на підвищення відсотків. Це головна причина. Коли випускаються боргові державні папери, комерційні банки отримують рефінансування за пільговою процентною ставкою. Одночасно розміщують ці ставки за великою ціною, заробляючи немалі кошти.

Нагадаємо, економіст називає наслідки зниження єдиного соціального внеску.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, податок на прибуток з мінімальної зарплати зазнав нищівної критики економістів.