Політолог Андрій Єрмолаєв в програмі «Романенко. Беседы» розповів, чим загрожує світу нова трансформація.

«Минуло вже добрих три десятиліття після першої трансформації. І зараз ми бачимо тільки перші прояви глибинні другої трансформації, яка може для деяких держав обернутися буквально потрясіннями і навіть крахом національних проектів. Я сподіваюся і розраховую на те, що ми уникнемо цієї сумної долі. Хоча нас одними з перших почало трясти», - говорить експерт.

Він зазначає, що до кінця 90-тих був стихійний пошук альтернативи, щоб зберегти розвиток потенціалу України.

«Була сформульована ідея про перетворення України в якогось індустріального, промислового і наукового лідера центральної Європи, як сполучної ланки Європи, яка тільки набирала обертів в особі Європейського союзу, і якогось проекту пострадянської інтеграції, який тоді ще тільки почав контурно оформлюватися. Те, що СНД – перехідний механізм, було очевидно, а що далі – відповіді зрозумілої не було. Була сформульована ідея України як індустріального лідера центральної Європи», - розповів Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Політолог звернув увагу, що тоді Україна мала велику промислову базу і, що найцінніше, технологічні уклади. І саме цей напрямок був заблокований для України зовнішніми силами.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кость Бондаренко розповів про роль Азарова в «Партії Регіонів».

Також Бондаренко розповів, хто поділив Україну на захід і схід.