Про те, які зміни в житті українців відбудуться після прийняття електронного паспорту, припустив у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Мстислав Банік, керівник проєкту «Дія».

Мстислав Банік розповідає про практику, коли після успішного завершення експерименту до законів вносяться різноманітні корективи. Україна йде тим же шляхом. «Все законно, але далі вже рівень закону в нас якраз регулюватиме цей документ», - стверджує він.

Банік зауважує, що в Україні неодноразово відбувається так, що про прийняті державні програми нікому не відомо та, відповідно, ніхто не користується ними. У його же команді цим займається відділ впровадження, у зобов’язання якого входить активна співпраця зі всіма іншими відомствами. Наприклад, у всіх аеропортах держави вже використовують додаток «Дія», якщо йдеться про внутрішні перельоти. Банік зазначає, що в цьому заслуга саме відділу впровадження, адже його команда зв’язувалася з Міністерством інфраструктури, аеропортами та іншими необхідними інституціями.

Керівник проєкту анонсує презентацію «Дії ID» у квітні цього року. Йдеться про цифровий підпис. Команда впровадження у цій справі має зайнятися тим, аби функцію ввели на всі сайти – державні і не тільки.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також Банік говорить про переведення певних державних послуг у режим онлайн. «За наявності даних у реєстрі з вересня має запрацювати пейперлес», - анонсує керівник проєкту. Він пояснює, що в цьому разі отримати необхідні послуги в державній установі можна буде всього лише завдяки обміну даних. Тим не менш, не всі дані, що були на папері, переведені в цифровий формат.

«Є завдання від президента України, воно вже підтверджене нашим міністром Михайлом Федоровим», - зазначає Мстислав Банік.

Нагадаємо, Гінзбург пояснив, чим криптовалюта загрожує бюрократії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що зміни в українській школі продовжаться у 2021-2022.