В Україні кількість пенсіонерів 75-79 років складає 1,6 млн. У кінці 2019 року Зеленський заговорив про наступний етап підвищення пенсій пенсіонерам старше 75 років.

У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про деталі та проблеми проекту влади стосовно підвищення пенсій.

«Ще в кінці 2019 року президент Зеленський заговорив про надбавку до пенсії пенсіонерам старше 80 років, тому таку доплату уряд почне виплачувати тим, хто старше 75 років, ну а потім додаткові винагороди стануть отримати і ті вже непрацюючі українці, кому за 70», - сказала Котенкова.

За словами ведучої, у минулому році влада дійсно назначила доплату пенсіонерам «80+» у розмірі 500 грн на місяць з 1 квітня минулого року за умови, що пенсія отримувача не більше 9205 грн. Всього було охоплено 1,48 млн пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«А далі справа була так: у минулому році президент заговорив про наступний етап виплат для пенсіонерів старше 75. Тоді міністр Лазебная сказала, що також будуть додавати по 500 грн щомісяця. Потім суму переглянули у 400 грн. Рішення прийняли не відразу і в підсумку нарахування запланували на 1 липня. У підсумку все вийшло не як планувалося: пенсіонерам "75+" довелося чекати конкретних рішень про призначення виплат дев'ять місяців, а до реальних виплат справа мала дійти через 19 місяців», - підкреслила журналістка.

Як зазначила Котенкова, Кабмін вирішив ще більше почекати з виплатами для пенсіонерів "75+" – вони перенесені з 1 липня на 1 жовтня цього року. В Україні загальна кількість пенсіонерів у віці 75-79 років – близько 1,6 млн. Відстрочка виплат по 400 грн на місяць на одного пенсіонера означає, що той недоотримає 1200 грн. Бюджет же при цьому солідно заощадить - 1,9 млрд грн.

Крім того, відсуваючи виплати на три місяці, Кабмін відхилив норму, згідно з якою з 1 березня 2022 року розміри цієї щомісячної компенсації повинні були індексуватися.

Нагадаємо, «Знай.ua» поширювало повідомлення Котенкової про зруйнований стан інфраструктури та зростання тарифів.

Раніше «Знай.ua» публікувало прогноз Котенкової, що субсидії не врятують.