Політичний експерт, голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов закликає провести інвентаризацію договірної бази між Україною та Росією, зокрема, у галузі розподілу квот на вилов риби в Азовському морі. Про це він розповів у програмі «Політика Навиворіт».

«Ще у 2014 році російська сторона в односторонньому порядку денонсувала цей договір, таким чином визнавши, що він втратив свою актуальність. Але з українського боку – ані пари з вуст. Ми зробили вигляд, що нічого не відбувається. І фактично договір продовжує свою юридичну силу», – підкреслює громадський активіст.

Він висунув конкретні пропозиції, які б розставили всі крапки над «і» в цій колізії.

«Погодьтеся, на сьомому році війни, коли стоїть питання не тільки вільного судноплавства в акваторії Азовського моря, а й, у першу чергу, захисту виключно економічних інтересів України, досить дивним виглядає, що будь-яке судно Російської федерації може зайти на рейд у Маріуполь під прикриттям вилову риби. Та й взагалі, саме питання тісних економічних взаємин із країною-окупантом виглядає контраверсійно. І в першу чергу, в очах наших західних партнерів», – переконаний експерт.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Питання Чорноморського регіону нерозривно пов’язано з Азовським басейном. Тож перші практичні кроки, які треба зробити українській владі, – провести денонсацію договору про перебування Чорноморського флоту Російської федерації в місті Севастополі.

«На мою думку, це був би надпотужний крок української влади й демонстрація намірів України щодо звільнення окупованих територій. Ми в односторонньому порядку повинні заявити, що Україна денонсує цей договір. Відповідно, на момент звільнення окупованих територій це буде остаточне «прощавай» російській морській присутності в Севастополі. На жаль, цього не робиться», – робить висновок Дмитро Снєгирьов.

Раніше він закликав не применшувати сили ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що політолог Снєгирьов дав пораду українським спецслужбам.

А також розповів, яку роль зіграв закон про іноземних агентів за часів Другої світової війни.