Відсутність змін за рік перебування Дениса Шмигаля на посаді прем’єр-міністра відзначив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» ідеолог Олександр Доній.

«Загалом соціальний стан незмінний, штопор падіння України продовжується, і в цьому плані від уряду Шмигаля ні краще, ні гірше – статус-кво», - коментує ідеолог ситуацію в країні. А якісь зміни та «Велике будівництво» зокрема, як зазначає Доній, бачить тільки Офіс президента та ті регіони, де дійсно щось змінюється.

Водночас він звертає увагу на те, що зазвичай громадяни України шукають винних не там: критикувати варто не стільки президента Зеленського, скільки уряд Шмигаля. «Зеленський яскравіший. Шмигаль, власне, тому і поставлений – він не надто яскравий, спокійний сірий менеджер», - пояснив Олександр Доній.

Експерт оцінює діяльність Володимира Зеленського як доволі успішну та активну на міжнародному рівні до пандемії. Питання окупації Донбасу переросло в проблему міжнародного характеру, а президент вдало здійснював візити та провів багато публічних зустрічей.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Але Доній також зазначає, що очікування від президента стосуються також й інших сфер, окрім міжнародної. В такому разі необхідна добре побудована стратегія. «І в цьому плані, мені здається, зависло питання в самоініціативності того чи іншого міністра», - запевняє він.

Нагадаємо, Доній назвав Дениса Шмигаля зручним прем’єр-міністром, який нікому не шкодить.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Зеленський перемагав як контр еліта політичній системі України.