Сірість і занепад економіки – так описує роботу теперішнього уряду впродовж року політолог Руслан Бортнік у своєму відеоблозі.

«Головною характеристикою цього уряду стала його сірість», - каже експерт. Взагалі він зазначає, що роботу уряду протягом цього року оцінити доволі важко, оскільки він не виділився ані чимось позитивним, ані чимось негативним. З іншого боку, це говорить про нейтральну стабільність, мовляв, «уряд практично грав визначальну роль для забезпечення стандартів життя, забезпечення того, в якій ситуації, в яких умовах насправді жило українське суспільство», - зазначає Бортнік.

Політолог згадує презентацію прем’єра, на якій той говорив про успіхи роботи українського уряду, серед яких – прийняття важливих реформ, укладання вигідних партнерств і взагалі суцільна перебудова. Тим не менш, сам Руслан Бортнік звертає увагу на те, що падіння ВВП становить 4-8% за неофіційними джерелами. Офіційні дані 2020 року досі не оприлюднені, але, на думку експерта, це робиться навмисне. Оприлюднення цієї інформації могло би спонукати ВР до розгляду питання відставки теперішнього уряду.

І Бортнік відразу застерігає від того, аби звинувачувати пандемію в падінні економіки. «Понад 40 країн в світі цей “ковідний” рік використали як інструмент зростання», - підраховує політолог і додає, що серед них є і невеликі африканські та латиноамериканські держави, і великі, зокрема, Китайська Народна Республіка.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Загалом Бортнік відзначає невпинний ріст тарифів, вважає роботу уряду малоефективною, а програми, спрямовані на відновлення економіки, - віртуальними.

Нагадаємо, Доній відзначає успіхи Зеленського на міжнародній арені, але його роботи чекають і в інших сферах.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що законопроєкт про легалізацію зброї відхилено.