Маятник рухатиметься в інший бік: розчарувавшись у теперішній владі, українці не підтримають і минулу. Водночас регіональні лідери можуть надати свою підтримку.

Таку думку висловив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» ідеолог Олександр Доній.

Оцінюючи стан справ у країні, експерт порівнює думку громадськості з маятником, який, хитнувшись одного разу в бік сил революції, другого разу вже взагалі відмовився від політикуму. «Голосували спеціально за всіх, хто не є політиками: від президента до весільного фотографа», - зазначає Доній.

«То тепер теж, після певного розчарування, а воно згідно соціології йде - маятник піде в іншу сторону, але не до попередніх політиків», - вважає ідеолог. На його думку, надії подають регіональні лідери – у них достатньо політичного досвіду, достатньо впливу, а їхня підтримка може виявитися доволі потужною.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З цього середовища цілком ймовірно виокремиться лідер, який захоче зосередити у своїх руках всю владу. З іншого боку, Доній застерігає, що регіональні еліти можуть його не визнати, а відтак, не підпорядковуватимуться йому. У цій справі виникає питання балансу: хто володіє більшим впливом – регіональні еліти чи один лідер.

Нагадаємо, ідеолог вважає, що до виборів середовище «Слуги народу» буде розхитаним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Зеленський переміг як контреліта всій політичній системі.