В Україні зіткнулися з кризою моделі неокорпоративної держави, до якої призвів розрив між суспільством і тими, хто ходять в політику, щоб сходити спробувати і піти, якщо не сподобалося.

Про це сказав політолог Андрій Єрмолаєв в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Ми зіткнулися з кризою моделі, яку я визначаю як криза неокорпоративної держави. Де, теж для багатьох не буде великим відкриттям, де панують інтереси великого капіталу, представленого олігархічними і неолігархічними групами. Які свого часу буквально приватизували цілі інститути держави", - сказав Андрій Єрмолаєв.

Він зазначив, що державна структура всередині приватизована, і про це українці дізнаються у вигляді криз та інформаційних скандалів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Але якщо говорити про проблему, пов'язану з українськими політиками і політикою - головне, з чим зіткнулася наша українська неокорпоративна держава полягає в тому, що українсько-політична структура, пам'ятаєте цю розмову, що нам потрібна політична структуризація, уявляю собі приблизно так - що потрібен правильний джентльменський набір партій і об'єднань, які ось теоретично на схемці повинні відображати суспільні інтереси. Ось, їх боротьба, конкуренція і формування коаліції. Вони будуть відображати і настрої, і структуру суспільства", - додав Єрмолаєв.

За його словами, стався просто гігантський розрив між суспільством і життям політики, яка медіазована і часто фейкізована.

"Стало вже звично, у нас в політику ходять як сходити спробувати. Ось, сходив п'ять років, навіть побув міністром, ну а потім поїхав хто в Лондон, хто ... Ну або попрацював, а потім пішов у шоу-бізнес. Попрацював політиком трошки - не сподобалося. Та пішов. І цей розрив призводить до тієї кризи, яку ми спостерігаємо вже котрий рік", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, чим загрожує світу нова трансформація.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українцям показали подвійне дно політиків: родичі, дружини, партійні "сім'ї".