Заклик Леоніда Кравчука, голови делегації ТКГ, не називати війну АТО, а просто війною, а також підсумки роботи ТКГ прокоментував Дмитро Снєгирьов, політичний аналітик і співголова ГІ «Права справа», у своїй програмі «Політика навиворіт».

На думку експерта, те, що Олексій Арестович став речником делегації України в ТКГ, сталося не просто так. Леонід Кравчук зі свого боку усвідомлює, на кого ляже провина за ймовірний провал мінських домовленостей. «Використовуючи свою улюблену тактику “пройти між краплинками”, Леонід Макарович намагається зберегти свій авторитет і нівелювати можливі негативні наслідки для України».

Снєгирьов дивується тому, якої дискредитації зазнає Кравчук, перший президент незалежної України. Незважаючи на те, що він посів високий пост голови делегації України, телевізійне шоу «95 квартал» у той же час робить про нього не надто коректні сценки, зміст яких можна прочитати по-різному, у тому числі – небезпечно.

Дискредитація Леоніда Кравчука, як вважає політолог, не закінчиться нічим хорошим, навпаки, призведе до зневаги з боку інших держав. «Ми втратимо остаточно залишки суб’єктності, залишки поваги до України як суб’єкта міжнародного права з боку наших міжнародних партнерів», - застерігає Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, Карасьов вважає, що українській політиці не вистарчає власного наративу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компроміс Ющенка з Януковичем був вимушеним.