Восени 2005 року відбулася подія, яка буквально сколихнула всю країну: на пресконференції Олександр Зінченко, колишній державний секретар України, заявив, що вище керівництво держави загрузло в корупції. Тоді ж і з’явилося звертання «любі друзі».

Детальніше про це розповів політолог та історик Кость Бондаренко у програмі «Культ особистості», а також з’ясував, яке значення ця подія мала в житті України.

«Олександр Зінченко виступив зі звинуваченнями: Петро Порошенко протегує корупції та сам замішаний в ній», - переказує Бондаренко слова Зінченка, сказані через декілька місяців після приходу нової влади. Екссекретар назвав також інші імена «любих друзів».

Не обійшлося без серйозного скандалу. А до цього, нагадує експерт, розгорнувся конфлікт між Віктором Ющенком та журналістом «Української правди» через висвітлення життя сина президента. Бондаренко також відзначає грубість характеру та поведінки Ющенка на публічних зустрічах.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

З іншого боку, було достатньо повідомлень і про участь Юлії Тимошенко в заяві Зінченка. «Ющенка переконали - і, швидше за все, саме “любі друзі” - в тому, що Тимошенко у нього за спиною готувала мало не державний переворот», - розповідає Бондаренко. Тим не менш, експерт висловлює сумнів з приводу таких тверджень: переворот вимагав підтримки військових.

Нагадаємо, Бондаренко розповів про вимушений компроміс Ющенка з Януковичем.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Віктор Ющенко не зумів би перемогти без Тимошенко.