Останнім часом уряд серйозно взявся за просування законопроєкту, яким вводиться другий рівень пенсійної реформи. Завдяки цьому обіцяють більш високі виплати майбутнім пенсіонерам.

У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про можливі пенсійні нововведення.

«Почну з того, чому ж проштовхують цю реформу? Перше – це те, що у нашій країні діє солідарна пенсійна система, при якій нинішні працівники через відрахування у бюджет утримують нині живих пенсіонерів. Але вже зараз на одного офіційного працівника припадає по одному пенсіонеру, це без урахування тіньової зайнятості. Реальна ситуація не така як за статистикою. Насправді на одного правцюючого українця припадає більше одного пенсіонера», - зазначила Котенкова.

За словами журналістки, вважається, що у майбутньому, через погіршення демографічної ситуації, з пенсійними виплатами буде тільки гірше, а значить, потрібні додаткові джерела фінансування. Ось влада і вирішила ввести другий рівень – накопичувальні пенсії. Це обов'язкові накопичення, які кожен працівник відкладає собі на пенсію.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

«Ще є добровільний рівень пенсійної системи, коли людина може вибрати той чи інший незалежний пенсійний фонд і вкладати в нього бажані суми в надії, що ці гроші на час виходу на пенсію збільшаться або хоча б не пропадуть і не втратять купівельної спроможності. Але в такі чудеса українці не дуже то вірять. І вважають за краще довіряти тільки собі і сподіватися тільки на себе», - підкреслила ведуча.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Котенкова розповіла про суть програми підвищення пенсій.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що якість комунальних послуг стає лише гіршою, а комунальні послуги стають все дорожчими.