9 березня центральні українські ЗМІ з посиланням на Східну правозахисну групу оприлюднили інформацію про можливий наступ бойовиків і відповідно ескалацію військової напруги на лінії зіткнення.

Співголова громадської ініціативи «Права справа» і військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що це фейк та елемент інформаційної війни, про це він розповів у програмі «Политика наизнанку».

«Це фейк і, на мою думку, це елемент інформаційно-психологічної операції. Правозахисники повідомляють, що за їхньою інформацією, на території окупованих районів Луганської та Донецької областей спостерігається дислокація підрозділів збройних сил РФ безпосередньо з території Росії на територію ОРДЛО через контрольно-пропускні пункти «Довжанське» та «Малиновка»», - зазначив Снєгирьов.

За словами експерта, по-перше, контрольно-пропускного пункту «Малиновка» взагалі не існує. Є «Мариновка», яка дійсно розташована на кордоні з РФ і наразі контролюється бойовиками.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

«Правозахисники продублювали інформацію аналітичного центру «Права справа», яку ми повідомляли у ЗМІ і у попередніх програмах. Тоді йшлося про те, що аналітичним відділом зафіксована передислокація окремих підрозділів збройних сил РФ з території Росії на окуповану територію Луганської обл. і, зокрема, міста Луганськ», - підкреслив Снєгирьов.

Як зазначив ведучий, тоді повідомлялося, що подібна передислокація є плановою ротацією окремих підрозділів збройних сил РФ. Тобто на зміну одним приходять інші, але не йшлося про те, що ведеться формування так званого «угрупування вторгнення».

Тоді йшлося про те що аналітичним відділом було зафіксовано передислокацію певних підрозділів збройних сил РФ з території Росії на територію окупованого Луганську.

«Хотів би нагадати слова Хомчака, який говорив, що наразі немає підстав говорити, що формуються ударні угрупування і саме відсутність цього фактора свідчать, що у РФ немає планів щодо дестабілізації ситуації», - зазначив Снєгирьов.

Нагадаємо, Знай.ua поширював думку Левченка, що конфлікт навколо острова Тузла був «репетицією» окупації Криму.

Раніше Знай.ua поширював заяву Снєгирьова, що український суверенітет треба захищати будь-якими шляхами.