Яку небезпеку становлять Telegram-канали для журналістів та загалом для всієї сфери медіа, пояснила у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» Яніна Соколовська, головний редактор і засновниця порталу «Известия в Украине».

На думку Соколовської, у сучасному світі Telegram-канали стали серйозною загрозою для сфери медіа. «Зараз вони фактично підміняють собою інформаційні ресурси, інформаційні сайти», - пояснює вона.

Журналістка розповідає, що раніше вигідним бізнесом було створення інформаційного сайту в мережі Інтернет з регулярними публікаціями новин інтервалом у 5-15 хвилин. Але з появою численних Telegram-каналів ситуація змінилася. «Зараз фактично кожен не сам собі режисер, а кожен сам собі інформагенство», - коментує вона.

Тим не менш, Соколовська сама зізнається, що, хоч і займається новинами професійно, але перестала відвідувати інформаційні сайти та перейшла на Telegram-канали та інші соціальні мережі. Вона визнає, що для пересічного споживача інформації, яку надають Telegram-канали, цілком достатньо, аби пройтися по головних новинах.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Соколовська вважає, що всі Telegram-канали, YouTube-канали та блогери повинні перебувати в юридичній площині.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що українському олігархату натякають не йти в політику.