У програмі «Романенко.Беседы» український філософ і політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв висловив припущення щодо розвитку газової галузі в Україні.

«З самого початку, коли почалася «велика гра» за газову ренту в Україні та використання цього, як швидкого накопичення капіталу і фінансування політики, доля усіх цих елементів газопостачань і газоспоживання були предметом «великої гри». Перше рішення, яке було пов’язано з рішенням «переділити» транзитну трубу, було пов’язане ще з рішенням уряду Марчука. Була створена компанія «Укргазтранзит», яка передбачала у перспективі входження зарубіжних інвесторів, але цей проект так і не здійснився», - зазначив Єрмолаєв.

На думку політолога, вже після створення Нафтогазу пішла мова про транснаціоналізацію у рівних правах України, як «великого гравця» на континентальному ринку, де ми виступали б не як країна, яка видобуває, а як країна-транзитер, та країна, яка забезпечує баланс у поставках, через потужне газосховище.

«Це було пов’язано з ідеєю консорціуму за участю російських та європейських компаній. Ці переговори почались з моменту створення Нафтогазу, скоріш за все він для цього і створювався», - підкреслив Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Котенкова розповіла про зруйнований стан інфраструктури та зростання тарифів.

Раніше Знай.ua публікував, що Єрмолаєв розповів про кризу моделі держави в Україні.