У програмі «Романенко.Беседы» український філософ і політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв розповів про політизацію газу як енергоносія.

«Газ – це політичний товар, тому що групи, які навчилися працювати з цим критичним енергоносієм з перших років незалежності, не могли здійснювати поставки у великих об’ємах не маючи «політичних криш». А враховуючи, що «кришу» доводилось забезпечувати з двох сторін – це завжди було пов’язане з розподілом сил якнайменш у двох режимах: українським і російським. І не треба забувати, що доволі важливу роль відіграв туркменський та узбецький газ, але все ж таки у меншій мірі», - зазначив Андрій Єрмолаєв.

За словами політолога, доля багатьох відомих бізнес-груп залежала від долі певного політичного режиму. Як у випадку з російським режимом здійснилась зміна режиму Вяхирєва на команду Путіна, яка очолює Газпром до сих пір.

«Тому доля кожної бізнес-групи була пов’язана з долею політичного режиму, тому що обнуління, «ігри з цінами», обмеження поставок напряму впливало на економічну позицію режиму, його можливості та ступінь свободи», - підкреслив політолог.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що політолог Єрмолаєв зробив порівняльний аналіз політиків із молодими підприємцями.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що підвищення комунальних тарифів прогнозується і в цьому році, і в наступному.