У програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Ігор Смілянський пояснив своє рішення стати очільником «Укрпошти».

Смілянський розповідає, що він має три вищі освіти та гарний досвід роботи. Тим не менш, він не поспішає із поверненням до приватного бізнесу, хоч цей шанс у нього залишається. «Я завжди говорив, всім пояснював, що у мене є два варіанти: 1) я закінчу реформу «Укрпошти»; 2) мене звільнять, я більше часу проведу з родиною і зароблю більше грошей», - пояснює гість програми. За його словами, задовільними є два варіанти, а втрати – нульові.

Як відомо, «Укрпошта» останнім часом стала більш прибутковою установою, але прибуток, на його думку, – не самоціль. У його планах будівництво хорошої інфраструктури протягом перших п’яти років, а вже потім – заробіток на ній. «Тому що інфраструктура не може жити за короткі гроші», - пояснює гість програми. А відтак розвиток інфраструктури, зокрема будівництво центрів сортування та машин, передбачає довгострокові кредити.

Голова компанії висловив обурення з приводу того, що часто складність державних процедур не дозволяє провести необхідне вдосконалення відділення «Укрпошти», наприклад, зробити ремонт чи закупити техніку.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Він також звертає увагу на певну унікальність «Укрпошти»: держава не надає їй субсидій, як це відбувається в решті світу, це вона субсидує державу.

Інша проблема, з якою зіштовхнулася «Укрпошта», - це збитки. «Наприклад, ми зараз надаємо всі державні послуги, абсолютно всі, це половина нашої виручки – 55% – вони всі збиткові», - пояснює Смілянський. У той же час громадян це не цікавить: вони прийшли по посилку, яку хочуть отримати, не стоячи в довжелезній черзі. Смілянський також вказує на наявність приватних конкурентів, хоч їхня робота й має свою специфіку.

Нагадаємо, Смілянський розповів, якими сферами може пишатися Україна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що зараз настала епоха великих імперіалістичних технологічних воєн.