У програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» політолог Кость Бондаренко висловився щодо дострокового розпуску парламенту, який відбувся у 2007 році, зазначивши, що він не мав жодних законних підстав, отож, неконституційний.

На думку експерта, у 2007 достроковий розпуск одного парламенту та негайні вибори другого не мали конституційних підстав. «Прихильники Балоги і Ющенка всіляко на всіх ток-шоу співали одну і ту ж мантру, що важлива не буква закону, важливий дух закону. І, якщо ми щось не прочитали в Конституції, якщо чогось немає в Конституції, то це не означає, що цього не може бути», - розповідає він про події. Отож, президент Ющенко ухвалив розпуск парламенту, як каже Бондаренко, нібито з причини, що той не відповідав покладеним на нього надіям українців.

Політолог розповідає, що тоді вже передчувалося настання парламентської кризи, тим не менш, якими були настрої в країні, однозначно сказати важко.

«Конституційних підстав для розпуску парламенту не було», - впевнено констатує Бондаренко. Він перераховує умови, за яких згідно з положеннями Конституції України можна достроково розпустити парламент. Наприклад, відсутність складу парламенту 30 днів або інші причини. Тим не менш, жодних передумов для розпуску 2007 року не було.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, Бондаренко розповів, коли почалося «бронзовіння» Ющенка.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що РНБО збирається розслідувати політичну зраду щодо підписання «Харківських угод».