Про те, як колишній президент України Ющенко повірив у свою роль месії, та до чого це призвело, розповів у програмі «Культ особистості» політолог та історик Кость Бондаренко.

Експерт розповідає, що спершу оточення Віктора Ющенка вважало його поведінку лише примхою, але пізніше побачило певний деспотизм під прикриттям гучних демократичних заяв. «Вони поступово почали формувати таку собі фронду всередині», - каже він про формування «Самопомочі» за ініціативою Луценка та певної групи з колишнього оточення президента.

З іншого боку, це вилилося в інформаційну кампанію перед достроковим розпуском парламенту у 2007 році. «В інформаційний простір почали вкидати цілу низку певних інформаційних посилів, пов'язаних саме з Юрієм Луценком», - зазначає Бондаренко. Він нагадує, як ЗМІ повідомляли про його ізраїльське громадянство, фінансування з боку Давида Жванія та тісні стосунки із ним, через що Луценка почали називати «зіркою Давида».

Також говорили, як зазначає політолог, про підготовку мало не змови проти Віктора Ющенка з боку Юрія Луценка, що нагадує ситуацію із Юлією Тимошенко у 2005 році.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, Бондаренко розповів про конфлікт Луценка з Колесніковим.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у 2004 році могли відбутися повторні вибори президента.