Яку роль в політичній долі Юрія Луценка зіграв конфлікт з одним із лідерів Партії Регіонів Борисом Колесніковим, який стався у 2005 році?

Про це в програмі «Культ особистості» розповідає історик і політолог Кость Бондаренко.

«Конфлікт з Колесніковим пройшов для Луценка безболісно. Так, Колесніков тоді вийшов на свободу, Колесников став одним зі стовпів Партії Регіонів і її майбутнього реваншу. Справу тоді постаралися зам'яти. Більш того, «стрілочником» призначили донецького бізнесмена Бориса Пінчука, який звинуватив Колеснікова у рейдерському захопленні торгового центру «Білий лебідь». Далі в тюрму потрапив сам Пінчук», - каже гість програми.

Якраз в цей час наростало протистояння між президентом з одного боку і парламентською більшістю і Кабінетом міністрів - з іншого. Почалася боротьба двох центрів прийняття рішень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«У той час постмайданна частина не була в опозиції до президента. Це стосується і Юлії Тимошенко, і Юрія Луценка. Йти в опозицію до президента вони вважали грою на боці Януковича. На таке вони піти не могли. У цьому середовищі формувалася не опозиція, а, скоріше, фронда. Принципових ідеологічних розбіжностей з Віктором Ющенком у них не було - тільки персональні розбіжності», - підкреслює Кость Бондаренко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт розповів про скандальну пресконференцію колишнього держсекретаря Олександра Зінченка, в результаті якої з'явився вираз «любі друзі».

Також він пояснив деякі подробиці справи Колесникова.