В ефірі програми «Романенко. Бесіди» політичний і соціальний філософ Володимир Шимальський пояснив причину невиконання професійних обовязків в державних інститутах.

Він вважає, що інститути - це обмежувальні рамки, які спеціально були створені людьми, задля підтримки соціальної та особистісної взаємодії. Це правила гри, прописані не тільки тут і зараз, а тисячі років тому або 10-20-30 років назад. Можливо і віками. Яскравим підтвердженням тому є церква.

Експерт стверджує, що головне завдання інститутів полягає не лише в домовленостях, а й в механізмах виконання цих домовленостей, де є примус та санкції.

Фахівець говорить, що влучним прикладом роботи інституту є Франція. Саркозі давно не президент, проте через свої неправомірні злочинні дії, поніс покарання та натрапив на санкції.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Чому у нас не працює наш державний апарат так, як треба? Ось яскравий приклад, чому є правила, є нормативи, є і всілякі регуляторні нескінченні циркуляри, є правове поле, є якісь домовленості, але не функціонує? Тому, що немає санкцій за невиконання, нічого цього немає взагалі. Жоден чиновник, жоден міністр, жоден президент не постраждав взагалі ніяк за свої не те, що помилкові, а злочинні дії», - зауважує Шимальський.

Нагадаємо, Шимальський пояснив, чому у певних країнах відбувся економічний ривок.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Єрмолаєв розповів про політичну складову торгівлі газом.