Чи можливий компроміс між олігархами? Чи можуть вони домовитися щодо єдиної кандидатури на посаду прем’єр-міністра України? Чим обернеться націоналізація корпорації «Мотор Січ»?

Цих та інших важливих питань торкнувся у програмі «Романенко. Бесіди» Андрій Золотарьов, політолог і керівник центру «Третій сектор».

Експерт вважає, що обговорення щодо призначення нового прем’єра вже мали початися, оскільки від Дениса Шмигаля, очевидно, вже не чекають позитивних дій. Але ухвалити таке рішення у Верховній Раді не так просто. Золотарьов розповідає про ймовірні труднощі із знаходженням союзників та компромісу: «З партією “За життя” – це ідеологічні опоненти - виключено. З Порошенком, хоч би що там фантазував Турчинов, там уже зрозуміло, особистісний конфлікт - виключено. З партією “Голос” домовишся з однією половиною, друга скаже: “Не дозволимо”».

Романенко запропонував обговорити питання націоналізації корпорації «Мотор Січ», зокрема, чим це обернеться для України та її геополітичного становища у світі.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Політолог вважає реакцію Китайської Народної Республіки доволі стриманою, тим не менш, «Мотор Січ» цікавить їх через амбіції в авіабудуванні. Але націоналізація підприємства не мине для України без відповіді: варто чекати зменшення інвестицій з боку Китаю і відмови від закупівлі низки українських товарів. А такі дії, на його думку, будуть відчутними втратами для української економіки.

Тим не менш, це може позитивно відбитися на відносинах України із США та Великобританією. «Напрошується те, що британці будуть на порядок активніші і, судячи з усього, будуть намагатися грати в таку дворядку між Вашингтоном і Лондоном», - каже експерт.

Нагадаємо, Якубін вважає, що США не хоче формалізації участі в Нормандському форматі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що українська е-декларація на фоні американської виглядає нелогічною.