Влада вирішила, що українці занудьгували без уваги держави, тому вирішили ввести обов'язкові декларації для всіх українців. Про це розповіла в своєму блозі на Youtube каналі Катерина Котенкова.

«Така я б сказала «геніальна» ініціатива влади. Навіщо це державі - це зрозуміло, збити бабло з українців. А ось навіщо це українцям, хороше питання? І тут запитаєте ви, а що ж буде із заощадженнями, та й взагалі? Давайте спробуємо розібратися», - сказала журналістка.

Котенкова розповіла, що влада пояснює введення обов’язкових декларацій тим, що більше 30% українського ВВП перебувають в тіні, так говориться в даних Міністерства економіки. І це ще позитивні прогнози, за різними оцінками ця цифра доходить до 50% всієї економіки. Приблизно 3 400 000 українців в працездатному віці ніде не працюють і не показують свої доходи.

«І, щоб узаконити майно і активи, зароблені в тіні, потрібно буде всього лише один раз подати декларацію в період з першого липня 2021 року по перше липня 2022 року. Якщо є готівка, її потрібно покласти на рахунок в банку, або ж купити цінні папери. Кажуть, що за задекларовані тіньові активи карати не будуть. Варто один раз показати свої статки, а далі жити за законом», - пояснила журналістка.

Котенкова підкреслила, якщо в українця є машина, квартира, дачна ділянка або ж завод, то вони і так оформлені. Якщо, наприклад, корумпований чиновник, або суддя накопичив багато доларів, золота або коштовностей, то це вже інше питання. Вони подають електронні декларації, де все зазначено, а якщо не вказано, то їх повинна ловити поліція. І тут найсмішніше, якщо такий чиновник збрехав в е-декларації, то хіба він вкаже правду в щорічній?

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Але повернуся до слів пана Гетьманцева. Він каже, що все це добровільно і головне завдання повернути раніше відведені від податків капітали в легальний економічний обіг всередині країни. А не наповнення бюджету, мовляв це не є пріоритетом», - резюмувала Котенкова.

Нагадаємо Знай.ua повідомляв, що Котенкова розповіла про можливі пенсійні нововведення.

Також раніше Котенкова розповіла про накладення санкцій на Коломойського.