Наскільки великий вплив британської розвідки МІ-6 на процеси в Україні та як впливають розбірки спецслужб на політичні скандали? Про це йшлося у програмі «Політика навиворіт», де з політичним оглядачем, бізнесменом і блогером Русланом Бізяєвим спілкувався його колега, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Передусім, розмова точилась навколо анонсованого виходу фільму про розслідування організації Bellingcat, яка досліджувала обставини провалу операції СБУ із затримання групи «вагнерівців» улітку минулого року.

«Британці люблять працювати системно. Що нам повинні були показати? Швидше за все, як сказав Дмитро Ілліч (Гордон – Ред.), це стосується «вагнеровців», - підкреслив Бізяєв.

З цього приводу він зробив кілька суттєвих роз’яснень, які вказують на початок «британської гри» в Україні.

«Наскільки я розумію, Bellingcat неформально дорівнює МІ-6 (британська розвідка – Ред.). Звідси їхня вага та матеріали, хоча вони кажуть, що все беруть з відкритих джерел. Але ж не все можна взяти з відкритих джерел, а найголовніше – зв’язати в логічний ланцюжок. Тож робимо висновок, що Британія, яка суб’єктивізувалась після Брекзиту, починає свою гру в Україні, користуючись тим, що зараз адміністрація Байдена займається більш глобальними для них завданнями. Там і проблеми Європейського Союзу, і НАТО, Близький Схід, економіка, коронавірус», - розмірковує гість студії.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він пояснює: на одну з ключових ТОП-посад у Держдепартаменті новообраний Президент США Джо Байден висунув Вікторію Нуланд, яка опікувалась Україною за часів Барака Обами.

«Британія зробила висновок, що, насамперед, треба тут укріпитися, враховуючи слабкість Сполучених Штатів і Євросоюзу. Фактично за декілька останніх років США та ЄС де-факто втратили свій вплив на Україну. Отож, Британія входить у гру за допомогою інструменту Bellingcat», - констатує експерт.

Цю ж думку підтверджує і Дмитро Снєгирьов: «Британія показала зуби і намагається позиціонувати себе як одного з лідерів у старій Європі».

Нагадаємо, Філарет попросив у президента України Володимира Зеленського новий Томос.

Також Знай.ua повідомив, що влада Британії остаточно закрила фонд дружини Пінчука.

Разом з тим Москаль вважає, що без нових законів повернення Павла Лазаренка в Україну неможливе.