Футуролог Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, якими мовами буде розмовляти Україна в майбутньому.

«У майбутньому Україна буде спілкуватися відразу трьома мовами: українською, російською та англійською. Я в цьому абсолютно впевнений», - заявив експерт.

За його словами, Україна повинна бути конкурентною для сусідніх країн.

«Багато росіян готові бігти зі своїми капіталами з Росії від режиму Путіна. І ми можемо їх прийняти, це величезні кошти. Для Європи Україна теж цікава, оскільки норма прибутку в Європі мізерна – 1-5% в рік. В Україні можна заробити 15-20% річних. Тому європейський капітал також може бути зацікавлений зайти в Україну», - каже Толкачов.

Також футуролог пояснив, чому Україна в майбутньому не буде говорити китайською.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

«Китай на даний момент зайнятий скупкою Африки. Китай трошки далеченько від нас. І нам необхідно думати про регіональне лідерство. З Китаєм ми не потягаємося, ми можемо просто продатися з тельбухами. Я ж все-таки кажу про регіональне лідерство, я не хочу, щоб ми продалися», - підкреслив він.

Крім того, Толкачов прокоментував заяву секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що англійська повинна стати другою обов'язковою мовою в Україні.

«Я давно просував цю тему, я про неї мріяв. Коли ми розриваємося між українською та російською, ми забуваємо про те, що мова світового спілкування – англійська. Колосальна біда України в тому, що ми відірвані від світового контексту саме за мовною ознакою», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що директор столичної школи розповів про складнощі переходу з російської мови навчання на українську.

Нагадаємо, Ламза розповів про резонанс нових освітніх програм.