У своєму блозі політолог Руслан Бізяєв розповів про основного ідейного наставника нацистів - англійською аристократа Х.С. Чемберлена, який вважав, що Англію і Німеччину населяють два німецьких народи, які досягли більше всіх в світі.

Він розповів, що найближчим - і не тільки по часу - нацисти вважають Х. С. Чемберлена. Його головна праця «Основи ХІХ століття» головна нацистська газета «Volkischer Beobachter» пізніше назвала Біблією нацистського руху. Книга А. Розенберга «Міф ХХ століття» - не тільки продовження, але і перекладення чемберленівських «Основ».

«Визнавши Англію вже недостатньо енергійною для несення «тягаря білої людини», Чемберлен під час Першої світової війни перебрався до Німеччини. Її він вважав більш перспективною для подальшого розширення панування білої раси», - каже Бізяєв.

При цьому Чемберлен продовжував стверджувати, що обидві країни «населяють два німецьких народи, які досягли більше всіх в світі». Причому німців він пропонував ідеалізувати «не в якості народу-мислителя, а в якості народу солдатів і торговців».

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Саме він, англійський аристократ і кабінетний учений побачив у «маленькому єфрейторі» Гітлері «виконавця своєї життєвої місії і винищувача недолюдей», - заявив політолог.

За словами Р. Гесса, зі смертю Х. С. Чемберлена в 1927 році, «Німеччина втратила одного з найбільших своїх мислителів, борця за німецьку справу, як написано на вінку, покладеному від імені Руху».

«В останню путь Чемберлена проводжали гітлерівські штурмовики, одягнені в уніформу», - розповів Бізяєв.

Раніше Бізяєв заявив, що немає жодної основної доктрини нацизму, якої не було б у Карлайла.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що політолог пояснив, коли і чому Петро Порошенко виявиться під прицілом США.